55

Almere Centrum: ‘Van centrum naar binnenstad’

Afgelopen donderdag kregen inwoners en ondernemers uitleg over de nieuwe plannen van de gemeente in het stadshart van Almere. Het is de bedoeling dat de ‘visie’ met de naam ‘Van centrum naar binnenstad’ begin 2020 verder wordt uitgewerkt en besproken in de gemeenteraad.

Winkeliers

De bestuursleden van onder andere de Winkeliersvereniging Almere Centrum, Martin Ort en Nik Smit van Almere City Marketing/VVV, waren aanwezig. Ook wethouder Maaike Veeningen kwam even langs. “De bewoners en winkeliers konden inzicht krijgen in de plannen. Dat kon donderdag van 16.00 tot 20.00 uur in de centrale hal van het Stadhuis”, vertelt Greta Verduin. Zij was aanwezig bij de informatiebijeenkomst. “Het was een beetje een ongelukkig gekozen tijd, want het was koopavond voor de winkeliers en ook nog de week vóór Kerst. En ‘s avonds nog een Politieke Markt met spannende onderwerpen op de agenda. Maar oké, erg druk werd het dus niet, maar medewerkers van de gemeente Almere gaven toelichtingen”.

Hoogbouw

Tijdens de bijeenkomst waren er platen te zien met informatie erop. “Er staat op sommige van die tentoongestelde platen behoorlijk wat hoogbouw ingetekend”, zegt Verduin. “Naar men zegt, is dat nodig voor de omzet van de winkeliers. Almere is een grote stad, maar als er meer mensen in zo’n centrum wonen, groeit de omzet voor de winkeliers. Verder is er ook laagbouw ingepland zoals appartementen”.

Reportage

Greta Verduin maakte een fotoreportage. Bekijk alle foto’s en het volledige verhaal op haar speciale pagina.

Foto

Wethouder Maaike Veeningen (rechts in beeld) was ook kort aanwezig. Foto door: Greta Verduin.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant