55

Dagoverzicht: Van Hennepplantage tot Dierenasiel en meer andere nieuwtjes

Benieuwd naar het nieuws uit jouw buurt? Bekijk hieronder een selectie van berichten die je niet mag missen.

Hennepplantage

Aan de Professor Lupardistraat in de Stripheldenbuurt is een wietplantage aangetroffen. De politie meldt dat er twee verdachten zijn aangehouden. De planten zijn vernietigd en de politie doet nog onderzoek. De politie kreeg hulp van de brandweer bij de ontmanteling van de plantage.

VoedselLoket

Het VoedselLoket Almere doet meer dan alleen het verstrekken van voedsel aan personen en gezinnen in armoede. Het loket helpt mensen bijvoorbeeld aan spullen zoals meubels en kleding. Dat moet veranderen, vindt de gemeente Almere. In het komende jaar krijgt het VoedselLoket alleen nog subsidie voor het verstrekken van voedsel. De organisatie kampt met financiële problemen. De nieuwe subsidieafspraken met de gemeente moeten voorkomen dat de problemen groeien. De gemeente wil dat het VoedselLoket zich minder richt op andere zaken en meer op voedsel. Er komt overigens wel 20.000 euro extra subsidie beschikbaar om luiers en babyvoeding in te kopen.

Dierenasiel

De gemeente geeft het Dierenasiel Almere eenmalig een subsidie van 80.000 euro om schulden af te betalen. Het zou gaan om een schuld bij de Belastingdienst en bij een failliete dierenartspraktijk. Die schulden ontstonden door eerdere financiële problemen. Die problemen zijn grotendeels opgelost. De voormalige directeur van het Dierenasiel zou een wanbeleid hebben gevoerd. De gemeente geeft aan dat het Dierenasiel Almere zich het afgelopen jaar met succes gericht heeft op ‘het gezond maken van de bedrijfsvoering’.

Vragenhalfuurtje

In 2020 keert het vragenhalfuurtje terug. Raadsleden kunnen op die manier, tijdens een bijeenkomst, makkelijk brandende vragen stellen aan wethouders. Het vragenhalfuurtje heeft ook het voordeel dat ambtenaren minder vragen hoeven te beantwoorden. Dat scheelt veel tijd volgens de gemeente. In 2012 en 2013 is er al eens geëxperimenteerd met het vragenhalfuurtje. Dat gebeurde op verzoek van de PVV.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant