59

Weekoverzicht: Buitenzwembad, Tante Truus en opnieuw straatroof

Wat gebeurde er deze week in Almere? Bekijk hieronder de belangrijkste nieuwtjes uit de afgelopen week.

Foto van de week

Majeed Saeeyan. Foto door: Greta Verduin

Expositie in Almere: ‘The Home of Creations’

Politiemuseum

Het Rotterdams politiemuseum verhuist naar Almere. Het museum is momenteel gevestigd in Rotterdam. De stad Rotterdam is geen eigenaar. De nationale politie is wel eigenaar en wil af van diverse kleine musea en alles centraliseren. De gemeente Rotterdam is teleurgesteld.

Politiemuseum verhuist naar Almere

VN-verdrag

Hogeschool Windesheim staat al drie jaar op nummer één in de ranglijst van beste hogescholen als het gaat om studeren met een beperking. Gisteren ondertekende Windesheim-bestuurder Inge Grimm een intentieverklaring van de Verenigde Naties (VN). Dat meldt de hogeschool in een persbericht.

Windesheim ondertekent VN-verdrag voor toegankelijk onderwijs

Tante Truus

Het Almeerse bedrijf Bun helpt lunchroom Tante Truus om meer klanten aan te trekken. Het bedrijf gaat kortingsacties houden voor de lunchroom. Bun bezit diverse supermarkten in Almere. Tante Truus is een lunchroom waar mensen met een verstandelijke beperking werken.

Supermarkt Franchise helpt Tante Truus met krijgen van meer klanten

Te weinig schoollokalen

Er dreigt een tekort een schoollokalen in Almere Poort. Dat meldt de gemeente Almere. “Door een latere oplevering dan gepland van de nieuwbouw voor basisschool De Odyssee, zijn er aan het begin van schooljaar 2020-2021 19 lokalen te weinig”, aldus de gemeente.

Te weinig schoollokalen in Almere Poort

Buitenzwembad

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft deze week laten weten dat een buitenzwembad te duur is. “Het college staat positief tegenover initiatieven voor het realiseren van een buitenzwembad, maar heeft na gedegen onderzoek geconstateerd dat er voor het bouwen en exploiteren van een buitenzwembad geen financiële ruimte in de begroting is”, zo meldt het college in de publicatie van de collegebesluiten.

Buitenzwembad te duur voor Almere

Straatroof

Op donderdag 19 december is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een straatroof met geweld. Dat meldt de politie op internet.

Getuigen straatroof Grace Kellystraat Almere gezocht

Oosterwold is duur

Het Waterschap Zuiderzeeland heeft al ruim 600.000 euro uitgegeven aan het project Oosterwold. Voor het waterschap is het een duur project. Een gewone wijk kost namelijk tien keer minder. Oosterwold is duur door onder andere de slechte waterkwaliteit en de manier waarop afvalwater wordt geloosd.

Oosterwold kost flink geld voor Waterschap Zuiderzeeland

Magische grens

Ruim 250.000 unieke bezoekers bezochten in 2019 de website 1almere.nl. Daarmee is een magische grens bereikt, omdat Almere sinds 1 december 2019 in totaal 211.612 inwoners telt. 1Almere biedt met deze bezoekerscijfers een mooie plek om te adverteren. Het is voor commerciële organisaties mogelijk om artikels aan te leveren. Ook stichtingen en verenigingen kunnen dit doen. Voor die organisaties is dat zelfs kosteloos.

https://www.1almere.nl/2019/12/20/1almere-bereikt-magische-grens-van-200-000-unieke-bezoekers/

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant