Nieuwe lokale omroep viert start in World Trade Center

Deel dit artikel

Almere heeft weer officieel een publieke lokale omroep. Vandaag is de start van de televisie- en radiozender feestelijk gevierd in het World Trade Center in het centrum van Almere.

Café op 2

“Een bescheiden talkshow vanuit Café op 2 is de basis geweest voor de nieuwe publieke Almeerse lokale omroep. Stichting Productie Fabriek Almere heeft de licentie gekregen en, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is vanaf 3 januari de televisiezender in de lucht”, meldt At Kasbergen.

KIJK en Easy

De naam van de tv zender is KIJK Almere. KIJK Almere start 3 januari feestelijk met een Nieuwjaarstafel Op 2 en is te vinden op kanaal 36 (Ziggo). Vandaag vonden de eerste opnames plaats voor de komende uitzending.
De radiozender van SPFA is Easy FM. Easy FM is nu al te beluisteren via 95,5 FM, via de gelijknamige website en ook via de (gratis) app.

Latere start

Eigenlijk zou KIJK Almere met kerst van start gaan. De start is nu verplaatst naar 3 januari. “De reden hiervan is dat Ziggo een eerdere toezegging van 25 december niet kon waarmaken”, laat Kasbergen weten.

Foto

Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA) Berdien Steunenberg en At Kasbergen in Café op 2.

1Almere

2 Reacties op “Nieuwe lokale omroep viert start in World Trade Center”

  1. Caroline in't Veld

    Ik ervaar Berdien, samen met de andere teamleden van de Culturele Tafel op 2, als een bijzonder kundige coördinator van alle opnames, die in de chaos van de opstart tot in detail ieder individueel programma begeleid heeft tot het best mogelijke resultaat. Dat duidelijk en strikt zijn niet altijd betekent dat je aardig bent lijkt me normaal. Een slechte vrijwilligerscoördinator of werkgever word je daar zeker niet van. Wel is het opvallend dat het altijd de sterke vrouwen zijn die de klappen krijgen op “onaardig persoon”. Ook At en Arno zijn sterke persoonlijkheden en goed getrainde leidinggevenden. Maar in hun geval is de mannelijke eigenschap “kracht” natuurlijk een bewijs van hun professionaliteit. Ik ben blij dat de Almeerse Omroep tenminste 1 sterke vrouw in de top heeft, en hoop dat er in 2020 nog veel meer vrouwelijke managers succesvol mogen zijn in de stad.

Reageren is niet meer mogelijk.