111

Nieuwe lokale omroep viert start in World Trade Center

Almere heeft weer officieel een publieke lokale omroep. Vandaag is de start van de televisie- en radiozender feestelijk gevierd in het World Trade Center in het centrum van Almere.

Café op 2

“Een bescheiden talkshow vanuit Café op 2 is de basis geweest voor de nieuwe publieke Almeerse lokale omroep. Stichting Productie Fabriek Almere heeft de licentie gekregen en, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is vanaf 3 januari de televisiezender in de lucht”, meldt At Kasbergen.

KIJK en Easy

De naam van de tv zender is KIJK Almere. KIJK Almere start 3 januari feestelijk met een Nieuwjaarstafel Op 2 en is te vinden op kanaal 36 (Ziggo). Vandaag vonden de eerste opnames plaats voor de komende uitzending.
De radiozender van SPFA is Easy FM. Easy FM is nu al te beluisteren via 95,5 FM, via de gelijknamige website en ook via de (gratis) app.

Latere start

Eigenlijk zou KIJK Almere met kerst van start gaan. De start is nu verplaatst naar 3 januari. “De reden hiervan is dat Ziggo een eerdere toezegging van 25 december niet kon waarmaken”, laat Kasbergen weten.

Foto

Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA) Berdien Steunenberg en At Kasbergen in Café op 2.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant