Humanitas Almere is 400ste locatie in netwerk van Stichting Het Begint met Taal

Deel dit artikel

Het taalmaatjesproject van Humanitas Almere is precies de 400ste locatie die zich bij het snelgroeiende netwerk van Stichting Het Begint met Taal aansluit. Dat meldt Het Begint met Taal online.

Felicitaties

Projectleider Sandra Trbovic van Humanitas werd direct gefeliciteerd door taalambassadeur Jamal Najib en directeur Sylvia de Groot Heupner. “Taalcoaching is zo belangrijk”, vertelt Jamal. “Als nieuwkomer heb je navigatie nodig om je weg te vinden en de taal te oefenen. Taalvrijwilligers zijn daarbij van grote waarde.”

Twee kanten

‘Het werkt altijd naar twee kanten,’ Sylvia hoort het van vrijwilligers die zich inzetten als taalcoach of taalmaatje. ‘We zijn allemaal gelijkwaardig, dat is dan net ook een kernwaarde van Humanitas,’ lacht ze naar Sandra, ‘maar pas in contact met andere culturen gaan vrijwilligers daadwerkelijk door de buitenkant heen kijken.’ Ze ontmoeten mensen die ze zonder taalcoaching nooit zouden ontmoeten. ‘Ik heb nog niemand ontmoet die daar geen plezier in heeft’.

Lees het hele verhaal op de website van Stichting Het Begint met Taal.

1Almere