66

Dagoverzicht: Hoe gaat het verder met de Floriade?

Benieuwd naar wat er speelt in jouw buurt? Bekijk hieronder de belangrijkste en interessantste Almeerse nieuwtjes van dit moment.

Zorgwekkende Floriade

De bouw van 21 gebouwen op het Floriadeterrein gaat niet door. Het college heeft de plannen van de aannemer afgekeurd. PvdA-fractievoorzitter Ruud de Jonge noemt het een zorgwekkende ontwikkeling. Die uitspraak deed hij tijdens de Politieke Markt van donderdagavond. Daar gaven meer politieke partijen hun mening. De wethouder kwam met drie mogelijkheden: Een nieuw overleg tussen Amvest/Dura Vermeer en de Floriade BV, de clausules van de contracten opnieuw doornemen of een andere partij de gebouwen laten ontwikkelen. De gemeenteraad moet nu een keuze uitspreken.

Steekpartij

Vrijdagochtend is er een persoon gewond geraakt bij een steekpartij. Via camerabewaking zagen toezichthouders dat twee mensen op de Rentmeesterstraat ruzie maakten. Ter plekke bleek er gestoken te zijn met een mes.

Pot 2000 XL

Het Echnaton heeft 4.753 houdbare producten opgehaald voor het VoedselLoket Almere. Dat deden zij met de ‘Pot 2000 XL’. Mensen konden een verzoeknummer op Echnaton FM aanvragen in ruil voor een product in blik of pot. De leerlingen en docenten van het Echnaton zijn tevreden met het eindresultaat.

Fit For Free

Fit For Free in het centrum van Almere sluit vanaf vandaag de deuren. De lessen van Fit For Free worden verplaatst naar de vestiging aan Randstad. De fitnessschool geeft in een brief aan dat het noodzakelijk is om de activiteiten te verhuizen. Wat de precieze reden is, is niet bekend gemaakt.

Igor

Hondje Igor is teruggevonden. Het hondje lag drie dagen onder een container bij het surfstrand aan het Gooimeer. De afgelopen dagen is er flink gezocht naar het beestje. Stichting Dogsearch Nederland kwam er zelfs aan te pas. Uiteindelijk is het hondje, met hulp van de brandweer, onder de container vandaan gehaald. Daar hadden vrijwilligers eerder een gat gegraven tijdens hun zoektocht.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant