54

Kerstvakantie bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders organiseert tijdens de kerstvakantie activiteiten voor jong en oud.

Excursie

Zo vindt er bijvoorbeeld een excursie plaats: “Heerlijk even in beweging en een frisse neus halen na de kerstdagen? Een gids van Staatsbosbeheer neemt je mee. Er zijn twee excursies: één te voet en één in de jeep. Onderweg vertelt de gids je alles over de planten en dieren van dit gebied en wie weet spot je één van de natuurlijke bewoners. De jeepsafari gaat door het afgesloten gebied”.

Vooraf krijg je koffie/thee bij Paviljoen de Oostvaarders, na afloop kun je opwarmen met een kop erwtensoep. De wandelexcursie is op 28 december van 13:00 – 15:00, de jeepsafari op 29 december van 13:00 – 15:00.

Kerst-creaties maken

Je kunt de hele week gratis houten kerstballen komen versieren. “Versier gratis een houten schijfje voor in de boom. Je mag er één meenemen, en één in onze boom ophangen”, aldus de organisatie.

“Op maandag 23 december, de eerste dag van de vakantie, kun je zelf kerst- of nieuwjaarskaarten komen maken. Onder begeleiding van Monique van Kleur in Cultuur maak je je eigen kaart. We zorgen voor ‘Almere-zegels’ en doen alle kaarten aan het eind van de dag op de bus, dus je hoeft niets meer te doen. Kosten per kaartje inclusief Almere-zegel: 2 euro. Je kunt vooraf je kaartje reserveren of ter plekke betalen”.

Expositie

In Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is een kleine expositie, er worden films gedraaid, er is een panoramaruimte met verrekijkers en een kraaiennest met telescoop. Een goed startpunt voor een lange of korte wandelingen of voor een versnapering bij horecagelegenheid Paviljoen de Oostvaarders. Het Natuurbelevingcentrum is geopend van 10:00 tot 17:00. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het centrum gesloten.

Foto

Marjolein den Hartog Jeepsafari – Door: Aangeleverd door Staatsbosbeheer.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant