51

Dagoverzicht: PFAS, achtervolging en staking

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Lees het hieronder in een een kort overzicht van de dag.

Achtervolging

Op de Waterlandseweg heeft de politie na een achtervolging een man aangehouden. De verdachte ging er vandoor na het zien van de politie. Tijdens zijn vluchtpoging veroorzaakte de man een botsing. Eén persoon raakte daarbij gewond. De botsing ontstond nadat de verdachte door rood licht reed en op een bestelbus knalde.

Agenten kregen een melding van een verdachte situatie. Zo kwamen zij de man op het spoor.

Staking

Donderdag hebben diverse cateringmedewerkers het werk neergelegd. Het ging om medewerkers van Sodexo. Zij deden mee aan de landelijke 24-uursstaking. Medewerkers uit het hele land verzamelden zich voor het kantoor van FNV Catering aan de Louis Armstrongweg. Er werd een soort kerstmarkt gehouden. Daarna trokken ze de stad in.

Gewonde man

Opnieuw is er een gewonde man gevonden in Almere. Ditmaal werd er een gewonde aangetroffen in een parkeergarage in het centrum van Almere Stad. Volgens de politie gaat het mogelijk niet om een misdrijf, maar de politie sluit het ook niet uit. De man werd rond 10:45 uur aangetroffen op het tweede parkeerdek van de garage in de Schoutstraat.

Begin deze maand werd er ook een gewonde man aangetroffen op de Beatrixpromenade. Volgens de politie lag er toen een man gewond in het gras.

PFAS

Het ministerie van Milieu en Wonen heeft de regels rondom het verplaatsen van grond versoepeld. Sinds begin december mag er daarom in Almere weer grond verplaatst worden. Eerder was dit niet toegestaan na aangescherpte regels door de nieuwe PFAS-norm.

In de Almeerse bodem blijkt de waarde van PFAS lager te liggen dan de norm waar het ministerie begin december mee kwam. Dat blijkt uit extra metingen. Met behulp van de bodemkwaliteitskaart kunnen er weer vergunningen worden afgegeven door de gemeente.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant