58

Buitenzwembad te duur voor Almere

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft laten weten dat een buitenzwembad te duur is. “Het college staat positief tegenover initiatieven voor het realiseren van een buitenzwembad, maar heeft na gedegen onderzoek geconstateerd dat er voor het bouwen en exploiteren van een buitenzwembad geen financiële ruimte in de begroting is”, zo meldt het college in de publicatie van de collegebesluiten.

Negatief effect

Het toevoegen van een buitenzwembad in de stad heeft volgens het college bovendien een negatief effect op de exploitatie van de bestaande gemeentelijke zwembaden door een verschuiving van bezoekers. Het college stelt de gemeenteraad voor om op dit moment geen vervolgonderzoek uit te voeren. De gemeenteraad krijgt nu de mogelijkheid om de resultaten van het onderzoek te beoordelen en een keuze te maken.

Buitenzwembad

Het is al jaren de wens van diverse Almeerders: een openluchtzwembad in Almere. Het zwembad moet er komen, in combinatie met multifunctionele sport- en spelaccommodaties in een recreatiegebied. In de winter wordt in het openluchtzwembad gebruik gemaakt van een overkapping. Althans, dat is het plan. Vorig jaar werd er tijdens de Politieke Markt een petitie aangeboden aan de gemeenteraad. Gregor Stam startte de petitie. De Europees kampioen en drie maal Nederlands kampioen op de lange afstand wil een buitenzwembad in de stad.

Bekijk ook eens:

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant