72

Almere telt weinig restaurants

In Almere is de keuze tussen eetgelegenheden het meest beperkt met 17 eetgelegenheden per 10.000 inwoners. Dat blijkt uit onderzoek van eet.nu. Amsterdam heeft volgens de website de meeste eetgelegenheden per 10.000 inwoners. Zeeland blijkt de provincie te zijn met de meeste keuze aan eetgelegenheden.

Onderzoek

Er werd onderzoek gedaan in de 20 grootste steden en in de provincies. Er werd gekeken naar het relatieve aanbod. Uit het onderzoek blijkt dat de factor toerisme een grote rol speelt. Naast restaurants werd er ook gekeken naar snackbars, dönerzaken en fastfoodzaken.

Meer fastfood

In Almere maken diverse partijen zich juist zorgen over de toename van het aantal fastfoodketens. In Almere stijgt het aantal fastfoodrestaurants gestaag. Tussen 2010 en 2017 is het aantal restaurants met veertig procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van ABN AMRO. Voorbeelden van fastfoodrestaurants in onze stad zijn de Kentucky Fried Chicken, Burgerking en McDonalds. Er zijn ook kleinere zaken zoals Teddy Snack.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant