Almere telt weinig restaurants

In Almere is de keuze tussen eetgelegenheden het meest beperkt met 17 eetgelegenheden per 10.000 inwoners. Dat blijkt uit onderzoek van eet.nu. Amsterdam heeft volgens de website de meeste eetgelegenheden per 10.000 inwoners. Zeeland blijkt de provincie te zijn met de meeste keuze aan eetgelegenheden.

Onderzoek

Er werd onderzoek gedaan in de 20 grootste steden en in de provincies. Er werd gekeken naar het relatieve aanbod. Uit het onderzoek blijkt dat de factor toerisme een grote rol speelt. Naast restaurants werd er ook gekeken naar snackbars, dönerzaken en fastfoodzaken.

Meer fastfood

In Almere maken diverse partijen zich juist zorgen over de toename van het aantal fastfoodketens. In Almere stijgt het aantal fastfoodrestaurants gestaag. Tussen 2010 en 2017 is het aantal restaurants met veertig procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van ABN AMRO. Voorbeelden van fastfoodrestaurants in onze stad zijn de Kentucky Fried Chicken, Burgerking en McDonalds. Er zijn ook kleinere zaken zoals Teddy Snack.

1Almere
Deel dit artikel

7 Reacties op “Almere telt weinig restaurants”

    • Jannette leurs

      Probeer Het Valk hotel regelmatig een niewe kaart met ook wat voor het oog fe prachtig opgemaakte borden en probeer ook eens een weekend ergens anders wij gaan nu naar van der Bilt met de kerst maar nogmaals je kunt in Almere heerlijk eten is een portie te veel vraag een halve kan je het niet op ze verpakken het graag voor je dan kun je het meenemen netty leurs

  1. Mitsy

    Almere is ook niet voor niks tot de stilste stad van Nederland verkozen. Komende uit Almere en wonende in Utrecht (verkozen tot lawaaiigste stad van Nederland) is het voor mij hier heel even wennen (al 8 jaar). Misschien moet Almere ook gaan ‘bruizen in de breedte’ zoals men dat hier noemt. En ook meer dan 85% van de horeca in de binnenstad plempen. Dan heb je in ieder geval een lekker gezellig stadsie! Ik zou blij zijn met zo weinig horeca en het koesteren voor je te maken krijgt met de excessen ervan en de nadelen die het heeft. Je wilt echt niet al die toeristen en dagjesmensen je stad in hebben hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *