59

Wie wordt dé Almeerse conciërge van het 2019?

D66 Almere organiseert voor de zevende keer de verkiezing van de beste school-conciërge van Almere. Dat meldt de partij in een persbericht. “Jaarlijks wordt deze succesvolle verkiezing gehouden om extra aandacht te geven aan deze onmisbare medewerkers op de scholen”, zo schrijft D66 Almere.

Ontroerende verhalen

“Deze verkiezing is ieder jaar weer een feest. Niet alleen door de vele mails, met soms ontroerende verhalen van kinderen, die we ontvangen maar vooral ook de uitreiking van de inmiddels beroemde beker op de school zelf.”, zegt Sven van der Burg, raadslid van D66.

Belangrijke rol

D66 Almere organiseert deze verkiezing inmiddels al voor de zevende keer. “Dat geeft wel aan hoe het leeft. Juist nu in deze voor scholen moeilijke tijd met het lerarentekort. Scholen reageren met veel enthousiasme op onze oproep en dat is natuurlijk niet voor niets. In de mailtjes die wij ontvangen lezen we hoe belangrijk deze mensen zijn op school, juist voor de taken die niet tot het lesgeven behoren maar wel heel waardevol zijn. Het vervangen van een kapotte lamp, organiseren van activiteiten, het bieden van een schouder als er getroost moet worden of het zijn van een vertrouwenspersoon. Al deze rollen worden verenigd in de rol van conciërge en die zetten we hiermee in het zonnetje”, aldus Van der Burg.

Meer nominaties

Omdat niet iedere school een conciërge heeft is het ook mogelijk om de vrijwilliger, ouder of docent te nomineren die deze werkzaamheden op zich heeft genomen.

Nomineren

Nomineren kan tot en met donderdag 23 januari 2020.

Leerlingen, ouders of collega’s kunnen vanaf nu hun favoriete conciërge nomineren door briefjes, tekeningen of steunbetuigingen te mailen naar: concierge@d66almere.nl (zonder de puntjes op de e)
De motivatie kan bestaan uit een anekdote of een verhaaltje. Het gaat niet om het aantal, maar om de inhoud. Nomineren kan tot en met 23 januari. Daarna zal een jury een top 3 bekendmaken. Op vrijdag 7 februari wordt de winnaar bekend gemaakt en wordt de beker op feestelijke wijze uitgereikt aan de winnende conciërge op de school.

Foto

Tweet van D66 Almere met de winnaar van vorig jaar. Bron: Twitter.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant