53

Te weinig schoollokalen in Almere Poort

Er dreigt een tekort een schoollokalen in Almere Poort. Dat meldt de gemeente Almere. “Door een latere oplevering dan gepland van de nieuwbouw voor basisschool De Odyssee, zijn er aan het begin van schooljaar 2020-2021 19 lokalen te weinig”,  aldus de gemeente.

2 miljoen euro

Het college wil tijdelijke huisvesting in Almere Poort realiseren. De kosten daarvan bedragen 2 miljoen euro. “De gemeenteraad moet instemmen met het beschikbaar stellen van dit bedrag. We hebben nu de kans om tweedehands noodlokalen aan te schaffen. Dat betekent een voordeel in de aanschafkosten. Wij moeten echter voor de kerst aan de verkopende partijen definitief aangeven of we de eenheden willen aankopen. Vandaar dat er haast is geboden bij dit besluit”, zo laat het college aan de raad weten.

Het college heeft besloten een voorstel hiervoor aan de raad voor te leggen.

Foto

De bouw van gebouwen in Almere Poort. Foto door: Nulzesendertig.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant