62

Windesheim ondertekent VN-verdrag voor toegankelijk onderwijs

Hogeschool Windesheim staat al drie jaar op nummer één in de ranglijst van beste hogescholen als het gaat om studeren met een beperking. Gisteren ondertekende Windesheim-bestuurder Inge Grimm een intentieverklaring van de Verenigde Naties (VN). Dat meldt de hogeschool in een persbericht.

Toegankelijkheid

Met het verdrag onderstreept de hogeschool het belang van de toegankelijk van haar onderwijs voor mensen met een beperking. Grimm: “Iedereen die daar talent voor heeft, willen we de kans geven een hbo-opleiding af te ronden. We vinden het belangrijk inclusief onderwijs ook voor de toekomst te bestendigen. Dat is één van de redenen waarom we het verdrag ondertekenen.”

Maatschappij

Met de ondertekening van het VN-verdrag committeert Windesheim zich aan de afspraken die binnen de VN gemaakt zijn over het toegankelijk maken van (maatschappelijke) voorzieningen voor mensen met een beperking. Grimm: “We zien nog altijd uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en passende begeleiding voor iedere Windesheim-student. We treden graag toe tot het netwerk dat verbonden is aan dit verdrag om te leren van anderen, maar ook onze eigen ervaringen en kennis te delen.”

Digitaal en fysiek

Windesheim wil haar hogeschool digitaal en fysiek zo toegankelijk mogelijk maken. Studenten kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van voorleessoftware of begeleiding krijgen. Daarnaast kunnen studenten terugvallen op andere studenten met een functiebeperking binnen een netwerk. Deze studenten helpen Windesheim bovendien de faciliteiten verder te ontwikkelen.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant