75

Politiemuseum verhuist naar Almere

Het Rotterdams politiemuseum verhuist naar Almere. Het museum is momenteel gevestigd in Rotterdam. De stad Rotterdam is geen eigenaar. De nationale politie is wel eigenaar en wil af van diverse kleine musea en alles centraliseren. De gemeente Rotterdam is teleurgesteld.

Woest

Leefbaar-raadslid Van Schaik in Rotterdam heeft woest gereageerd. “De boosheid van Van Schaik lag niet zozeer bij het besluit van de nationale politie, maar was het gevolg van zijn twijfel of de wethouder wel alles uit de kast had gehaald om het museum in Rotterdam te houden”, meldt Dagblad010.

Almere

Waar het museum precies komt is nog niet bekend gemaakt. Almere heeft wel al het PIT Veiligheidsmuseum. In het museum zijn ook voorwerpen van de politie te bekijken.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant