86

Oosterwold kost flink geld voor Waterschap Zuiderzeeland

Het Waterschap Zuiderzeeland heeft al ruim 600.000 euro uitgegeven aan het project Oosterwold. Voor het waterschap is het een duur project. Een gewone wijk kost namelijk tien keer minder. Oosterwold is duur door onder andere de slechte waterkwaliteit en de manier waarop afvalwater wordt geloosd.

‘Grip op Oosterwold’

De Rekenkamer heeft in het rapport ‘Grip op Oosterwold’ één en ander op een rij gezet over onder andere de kosten. Het rapport ‘Grip op Oosterwold’ wordt dinsdag 17 december besproken in de Algemene vergadering van het Waterschap Zuiderzeeland.

Oosterwold

In de nieuwe wijk Oosterwold mogen bewoners zelf bouwen. Dat betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor de aanleg van de wijk. In ruil daarvoor krijgen de bewoners een lagere grondprijs. Een mooi idee in theorie, maar in de praktijk blijkt dat het concept van Oosterwold niet werkt. De gemeente moet er zelfs aan te pas komen om extra wegen aan te leggen. Ook werd de grondprijs verhoogd.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant