51

1Almere Jaaroverzicht: Juli, Het eetbare geheim van Almere

De hele maand december blikt 1Almere terug op het jaar 2019. Vandaag hoor je meer over de maand juli 2019. In deze aflevering ook een terugblik op de beeldpodcast die werd uitgezonden in de maand mei. Die podcast ging over het rapport ‘Eetbare stad Almere’ . Wethouder Hilde van Garderen ontving het rapport en vertelde erover in de uitzending.

Het geheim

Wist je dat er in Almere van alles uit de natuur te halen valt? Als je door je eigen wijk loopt, zou je zomaar kersen, bramen of noten kunnen plukken. In de parken, bossen en plantsoenen van Almere staan namelijk vele noten-, kersen-, kornoelje-, pruimen-, bramen- en vlierbomen en -struiken. In mei 2019 werd het rapport ‘Eetbare stad Almere’ gepresenteerd. Het rapport werd gepresenteerd naar aanleiding van onderzoek dat in opdracht van de Flevo Campus is uitgevoerd door Wageningen University & Research. Ook wethouder Hilde van Garderen was aanwezig.

Augustus/woensdag

Aanstaande woensdag zie je deel 8 van het 1Almere Jaaroverzicht. Dan blikken we terug op de maand augustus. Je ziet dan een nieuwe aflevering.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant