63

Weekoverzicht: Van Hennepkwekerij tot Bevrijdingsfestival

Wat gebeurde er deze week in Almere? We hebben de belangrijkste en interessantste nieuwsfeiten voor je op een rijtje gezet.

Hennepkwekerij opgerold

Woensdag heeft het hennepteam van de politie Almere Stad-Haven een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Jacob van Ruysdaelstraat. “Uit onderzoek is gebleken dat de kwekerij voor meer dan 100.000 euro winst aan illegale hennepteelt moet hebben opgeleverd”, meldt de politie.

Hennepkwekerij opgerold in Almere

Wol

De Almeerse Wolunie is één van de kanshebbers voor de Lelyprijs 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Dat meldt de provincie Flevoland. De Almeerse Wolunie is opgericht in 2014 en mogelijk gemaakt door het Almere Fonds om de vacht te verwerken die wordt geschoren bij de schapen van de Stichting Stad & Natuur. Deze stichting houdt momenteel vier soorten schapen.

Almeerse Wolunie genomineerd voor Lelyprijs 2020

Zorgen om de brandweer

Vrijwilligers bij de brandweer kunnen in grote problemen raken als ze een ongeval oplopen. Dat meldt EenVandaag in een reportage. De SP in Almere maakt zich zorgen over de veiligheid van de vrijwillige brandweer. De partij heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college.

SP Almere maakt zich zorgen over veiligheid vrijwillige brandweer

Vuurwerkverbod

In een deel van de wijk Noorderplassen geldt komende jaarwisseling een vuurwerkverbod. Het verbod wordt ingesteld, omdat de wijk vlakbij natuurgebied de Lepelaarplassen ligt. Het vuurwerkverbod geldt op de vijf eilanden van Noorderplassen.

Vuurwerkverbod in deel Noorderplassen

Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival krijgt mogelijk een nieuwe locatie. Het festival verhuist naar verwachting van de Esplanade naar het Lumièrepark in de Filmwijk. De organisatie heeft verheugd gereageerd op de plannen.

Bevrijdingsfestival verhuist mogelijk naar Lumièrepark

Inzamelingsactie Echnaton

Het Echnaton in Almere zet zich ook dit jaar weer in voor het goede doel. Dat meldde de middelbare school voor HAVO, Mavo en VMBO afgelopen week. Tot aan de kerstvakantie zijn de leerlingen bezig met de actie ‘Een steuntje in de rug!’.

Echnaton opent Pop Up VLA Depot

Aanhoudingen in centrum

Zondag heeft de politie drie mannen aangehouden met wapens op zak. De mannen liepen door het centrum van Almere. De mannen hadden meerdere messen en een boksbeugel bij zich. De wapens zijn door de politie in beslag genomen.

Mannen met wapens aangehouden in centrum

Almere City FC

Wethouder Roelie Bosch van Almere heeft namens het Almeerse College de felicitaties overgebracht aan Almere City. Dat meldde de gemeente Almere deze week. De club is door de gemeente genomineerd voor de Flevolandse Participatiepenning 2020.

Almere City FC genomineerd voor participatiepenning 2020

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant