60

Overzicht: Mishandeling, Lumièrepark en stikstof

In dit artikel vijf nieuwsfeiten die je niet mag missen. We hebben wat Almeers nieuws voor je op een rijtje gezet.

Mishandeling Spoorbaanpad

Woensdagmiddag is een 13-jarige jongen mishandeld toen hij met twee vrienden van school naar huis fietste. De jongen werd flink toegetakeld door een volwassen man. Volgens aangiftes schreeuwde de dader van de mishandeling naar de jongens, zo meldt de regionale omroep. De omroep is in het bezit van de aangiftes. De man volgde de groep en is uiteindelijk voor de tweede maal verder gegaan met het mishandelen van de scholier. Volgens de politie loopt er een onderzoek naar de mishandeling.

Hoogbouw

In de omgeving van de Schelvisstraat in Waterwijk komt waarschijnlijk een hoog appartementencomplex. Bewoners zijn er boos over. Een buurtbewoner kwam bij toeval achter de plannen voor de bouw toen een aantal mannen het veld stond te meten. “Het is heel erg frustrerend dat er een blok beton voor je neus komt”, legt buurtbewoner Henk Leber uit aan de regionale omroep.

Onderhandelingen college

Het college onderhandelt nog steeds over een nieuw te vormen stadsbestuur. Dit maal gaan de onderhandelingen verder met het CDA en Leefbaar Almere. Leefbaar Almere laat weten het college te steunen, ook zonder deelname van een eigen wethouder. De partij is voor een college van zes wethouders. Oorspronkelijk hoort het college uit zeven wethouders te bestaan.

Stikstof

Als een bouwproject vijf of minder woningen telt, mag het project doorgaan. Dat meldt het gemeentebestuur. Bij die bouwprojecten is er geen berekening meer nodig over stikstofuitstoot. “Zelfbouwers en andere initiatiefnemers worden zo niet onnodig belast met administratieve en financiële lasten”, aldus de gemeente.

Lumièrepark

Het Bevrijdingsfestival verhuist waarschijnlijk toch niet naar het Lumièrepark. De Partij voor de Dieren is tegen, omdat het overlast voor mens en dier oplevert. Daarnaast valt 5 mei ook precies in het broedseizoen.

Lees ook eens:

Bevrijdingsfestival verhuist mogelijk naar Lumièrepark

Foto

Almere Poort, bouw van woningen en appartementen. Foto door: nulzesendertig.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant