77

SP Almere maakt zich zorgen over veiligheid vrijwillige brandweer

Vrijwilligers bij de brandweer kunnen in grote problemen raken als ze een ongeval oplopen. Dat meldt EenVandaag in een reportage. De SP in Almere maakt zich zorgen over de veiligheid van de vrijwillige brandweer. De partij heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college.

Verzekeringen

De veiligheid is in het geding “Omdat het geen werknemers zijn moeten ze apart worden verzekerd. Maar de verzekering dekt niet alles”, zegt hoogleraar Arbeidsrecht Evert Verhulp tegen een verslaggever van EenVandaag. De SP vraagt zich af of de brandweer in Almere een verzekering met volledige dekking heeft voor haar vrijwilligers.

Geschokt

De SP in Almere heeft geschokt gereageerd op het nieuws: ” wij vinden niet dat wij zo met het vrijwillige brandweerpersoneel mogen omgaan, terwijl zij waken over de veiligheid van onze burgers. Zij voeren een maatschappelijk onmisbare taak uit. De vrijwillige brandweer staat al onder enorme druk, omdat het tegenwoordig zeer lastig is om voldoende vrijwilligers te vinden en te houden”.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant