64

21 december: Winters optreden van zangeres Maan in Almere Centrum

Op zaterdag 21 december wordt in Almere Centrum de winter gevierd met een Midwinterfeest. Er staan verschillende activiteiten op het programma. Het evenement wordt afgesloten met een vlammende parade en een optreden van zangeres Maan.

Ice-carving, vuurdraken en upcycle roadsters

Het Midwinterfeest is voor jong en oud en begint al om 12 uur ‘s middags. Restaurantplein Belfort wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot IJsplein en het Forum tot Vuurplein. Er staan prachtige ijssculpturen en om te zien hoe deze tot stand komen zijn er doorlopend ice-carving demonstraties. Elsa en Olaf voelen zich natuurlijk helemaal thuis op het IJsplein en komen dan ook graag langs. Ze zijn er om 12.30 – 13.15 uur en van 14.00 – 14.45 uur om hun jonge fans en hun ouders te ontmoeten. Op het Forum staat alles in het teken van vuur en vlammende activiteiten. Kinderen kunnen er bijzondere vuurdraken maken en bij het vuur broodjes bakken of marshmallows roosteren. De Wastelanders van Abacus Theater geven met hun van schroot gemaakte Roadsters optredens waar de vonken vanaf spatten.

Maan

Als afsluiting van het Midwinterfeest start om 18.30 vanaf het Forum een spectaculaire en bonte Winterparade. Vuurmeesters en pretvormers luiden hiermee op vrolijke wijze de midzomernacht in. De Winterparade en het Midwinterfeest worden om 19.30 afgesloten met een optreden van Maan op het Forum.

Feestshoppen

Het Midwinterfeest is perfect te combineren met een gezellige dag winkelen. Het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 december zijn er extra lange openingstijden. Op zaterdag zijn de winkels open van 10.00 tot 20.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Bovendien worden er doorlopend verschillende straatoptredens gegeven om in de kerstsfeer te komen. Alle aangeschafte cadeaus kunnen meteen prachtig worden ingepakt bij de inpakservice aan Forum 9 (naast de Bruna) en Schutterstraat 42A (tegenover Blokker). Hier kan ook genoten worden van lekkere warme chocolademelk.

Kijk voor meer informatie en tijden op www.almerecentrum.nl

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant