63

PVV: ‘Vlees, niet omdat het moet, maar omdat het kan’

De PVV in Almere zet zich in voor het behoud van het eten van vlees. Tenminste, dat blijkt uit een motie van de partij die vandaag behandeld wordt in de gemeenteraad. De partij ziet dat er in Almere het streven is om klimaatneutraal te zijn en in de duurzaamheidsagenda in wordt gezet op een regionale voedselkringloop en het verkorten van de voedselketens. De partij ziet ook dat er nog altijd een meerderheid is in de stad, die graag een stukje vlees eet.

Voorbeeldfunctie

Volgens de partij heeft de gemeente een voorbeeldfunctie: ”de gemeente moet ook het goede voorbeeld geven in het bieden van vrijheid aan de inwoners in wat zij of hij eet”. Volgens de PVV levert een meer plantaardig voedingspatroon een bijdrage aan de kaalslag van bossen over de hele wereld, zoals bijvoorbeeld gebeurt bij de ontbossing door het aanplanten van oliepalmen. “Over het behalen van de klimaatdoelen en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, binnen de Duurzaamheidsagenda wordt wisselend gedacht in de stad. De gemeente zou individuen bevorderden met het aanbieden van een vrije keuze in maaltijden”.

Belangrijk

Volgens de PVV zijn vlees, zuivel en groenten belangrijke onderdelen van ons voedselpakket. De partij wil dan ook dat er tijdens bijeenkomsten van de gemeente Almere en op evenementen binnen de stad, zuivel, vlees, vis, vegetarisch eten of wat dan ook worden aangeboden als de standaard. “In dit systeem moet iedereen de maximale keuzevrijheid hebben om zuivel, vlees, vis, vegetarisch of wat dan ook te eten in het stadhuis, tijdens door de gemeente Almere georganiseerde bijeenkomsten, dan wel evenementen, inclusief personen die van tevoren bijzondere eetwensen hebben opgegeven, zoals zoutarm, glutenvrij, allergie, enz.”, zo schrijft de partij in de motie.

Groene moties

De motie van de PVV is niet de enige motie die vanavond gaat over de duurzaamheidsagenda van de gemeente Almere. Zo wil de Partij voor de Dieren dat de gemeente samen gaat werken met jongeren aan de energiebesparing van de toekomst. Daarnaast gaat het opnieuw over de biomassacentrale in Diemen. “Biomassa is geen groene maar bruine stroom“, vinden de Partij voor de Dieren, SP en AP/OPA.

Vanavond wordt er in Zaal Hout gesproken over duurzaamheid.

Andere thema’s

Uiteraard wordt er vanavond over meer thema’s gesproken die spelen in de stad. Zo gaat het over de tarieven van ligplaatsen, de Floriade en stikstofcrisis, subsidie voor Eden Almere en de reactie van de gemeente op het concept van de MRA.

Vandaag vindt de 572ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant