53

Almeerse Wolunie genomineerd voor Lelyprijs 2020

De Almeerse Wolunie is één van de kanshebbers voor de Lelyprijs 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Dat meldt de provincie Flevoland. De Almeerse Wolunie is opgericht in 2014 en mogelijk gemaakt door het Almere Fonds om de vacht te verwerken die wordt geschoren bij de schapen van de Stichting Stad & Natuur. Deze stichting houdt momenteel vier soorten schapen.

Voordrachten

Andere genomineerden voor de prijs zijn Marion Boshuizen en Thomas Oltheten – oprichters van het Apollo Ensemble – en Flevoland- en Cornelis Lely-kenner Ed Voigt. “Begin januari 2020 maakt de jury de winnaar bekend en op 5 maart 2020 is de officiële prijsuitreiking. De voordragers hebben in november 2019 de verdiensten van hun kandidaat mondeling toegelicht bij de voorbereidingscommissie van de Lelyprijs 2020. Die kwam tot de voordracht van de genoemde kandidaten. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft de commissie in haar voordracht voor de drie genomineerden gevolgd”, zo meldt de provincie op haar website.

Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep, die zich provinciaal of binnen de gemeente heeft onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur. Met ingang van 2020 is de Lelyprijs enigszins gewijzigd. De voordrachten en winnaar komen niet langer bij toerbeurt uit de verschillende gemeenten van Flevoland, maar ieder jaar kunnen voordrachten vanuit de gehele provincie worden ingezonden.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant