49

Almere City FC genomineerd voor participatiepenning 2020

Wethouder Roelie Bosch van Almere heeft namens het Almeerse College de felicitaties overgebracht aan Almere City. Dat meldt de gemeente Almere. De club is door de gemeente genomineerd voor de Flevolandse Participatiepenning 2020.

Banen

“Almere City FC is één van de zes genomineerde bedrijven uit Flevoland en is door de gemeente Almere voor de Participatiepenning 2020 voorgedragen omdat ze zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van inclusiviteit en de Banenafspraak in het bijzonder”, aldus de wethouder. “Almere City FC ontwikkelt zich vanuit haar maatschappelijke platform ‘Almere & the City’ steeds verder en sluit zich aan bij sociale thematieken in de regio. Daarbij ligt de nadruk op inclusiviteit in brede zin. De activiteiten richten zich op statushouders, eenzame mensen, kinderen die in termen van educatie en burgerschap een steuntje in de rug kunnen gebruiken, armoede en mensen met een afstand tot werk”, vertelt wethouder Roelie Bosch.

Op dit moment werkt Almere City FC aan ambitieuze plannen om samen met de leden van de Businessclub kansen voor de doelgroep te creëren en een bijdrage te leveren aan personeelstekorten. Zo meldt de club online.

Vijfde editie

De Participatiepenning wordt volgend jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Dit gebeurt door participatieboegbeeld Job Cohen tijdens het ondernemersevent van de Stichting Flevopenningen op 21 februari in de passagiersterminal van Lelystad.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant