89

Stedelijke Vernieuwing Centrum Almere Buiten van start

De gemeenteraad heeft ingestemd met het plan van aanpak voor de stedelijke vernieuwing van Centrum Almere Buiten. Het doel is om het centrum van Almere Buiten voor de toekomst geschikt te maken.

Globeplein

De afgelopen periode heeft het Globeplein een herinrichting gehad en is de Globe weer teruggeplaatst op het plein”, zo vertelt wethouder Hilde van Garderen. “In Doemere heeft zich een aantal nieuwe aantrekkelijke winkels gevestigd en is het parkeerterrein heringericht en groener gemaakt. En in het centrum is een fors aantal nieuwe woningen bijgekomen. Dus de eerste stappen zijn genomen, maar er is meer nodig”.

Volgens de wethouder is de besteding van een deel van de winst uit verkoop van gronden in nieuwe gebieden een goed besluit geweest. Zo komt er geld vrij voor vernieuwing van de stad. “Hiermee nemen wij het voortouw en geven we een stevig signaal af naar onder meer eigenaren en ondernemers voor een gezamenlijke en daadkrachtige aanpak in de komende jaren”. Vooral samenwerking is volgens de wethouder belangrijk.

Het Buitenhuis

Nu wordt er gestart met het Visietraject, waarbij bureau Brand Urban Agency gaat helpen dit vorm te geven. Om de stedelijke vernieuwing van Centrum Almere Buiten voor de Buitenaren echt een gezicht te geven, wordt ‘ het Buitenhuis’ (Baltimoreplein 106) ingericht: een werkplaats waarin de partners van Buiten kunnen samenkomen en gezamenlijk bouwen aan de visie van Centrum Almere Buiten en plannen verder worden uitgewerkt. Een plek ook waar workshops gehouden kunnen worden, waar tussentijds bewoners, ondernemers en andere belangstellenden op donderdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur kunnen binnenlopen.  Vanaf het nieuwe jaar komt er ook maandelijks de mogelijkheid om te speeddaten met wethouder Hilde van Garderen.

Foto

Centrum van Almere Buiten. Foto door: Nulzesendertig.

Dit vind je misschien ook interessant