63

Overzicht: Geluidshinder, tennisballen en bio boerderij

Bekijk hier vier interessante nieuwsartikelen die je niet mag missen.

Muntapparaten

Een 40-jarige man krijgt negen maanden gevangenisstraf waarvan drie maanden voorwaardelijk voor het openbreken van muntapparaten bij tankstations. Van april tot en met augustus brak de man samen met een andere man (31 jaar) muntapparaten open bij een carwash en een tankstation. De andere man kreeg drie weken cel. Die man probeerde met geweld de arrestatie van de 40-jarige te voorkomen.

Geluidshinder

Bewoners aan de Louis Armstrongweg in Muziekwijk hebben last van het nieuwe wegdek in de wijk. Op het asfalt werden deze zomer ‘streetstrips’ aangelegd. Streetstrips zijn straatklinker-achtige stroken die ervoor moeten zorgen dat automobilisten snelheid minderen. Als een automobilist toch te hard rijdt, is er een harde brom te horen. Volgens buurtbewoners klinkt het soms net alsof er een Grand Prix wordt gereden. De bewoners hebben geklaagd bij de gemeente. De gemeente Almere gaat bekijken hoe het probleem kan worden opgelost.

Tennisvereniging

Tennisvereniging Het Nieuwe Land blijft langer op de huidige locatie. De tennisvereniging maakt daarvoor extra kosten. De gemeente zal opdraaien voor de kosten, zo werd bekendgemaakt in antwoord op vragen van de PVV. Tennisvereniging Het Nieuwe Land wil verhuizen naar Almere Poort. Voordat dat mogelijk is, moet er voor de huidige locatie aan de Delftstraat een overnamekandidaat worden gevonden. De extra kosten om te blijven op de huidige locatie bedragen ongeveer 150.000 euro. De gravelbanen worden onder andere vervangen. Ook wordt het clubhuis opgeknapt.

Bio boerderij

De bouw van de eerste biologische boerderijwinkel van Almere is van start gegaan. De winkel komt in Oosterwold. Naar verwachting wordt de boerderijwinkel in het najaar van 2020 geopend. Tom en Tineke zijn de oprichters van de Stadsboerderij Almere: “Naast hun biologisch-dynamische landbouwbedrijf, hebben zij van hun woonerf een prachtige plek gemaakt, waar natuur, landbouw, werken en leren elkaar versterken”, zo schrijven zij online.

Foto

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant