Vuurwerkverbod in deel Noorderplassen

Deel dit artikel

In een deel van de wijk Noorderplassen geldt komende jaarwisseling een vuurwerkverbod. Het verbod wordt ingesteld, omdat de wijk vlakbij natuurgebied de Lepelaarplassen ligt. Het vuurwerkverbod geldt op de vijf eilanden van Noorderplassen.

Verbod

Het college van burgemeester en wethouders heeft gebieden aangewezen als verplichte vuurwerkvrije zone. Het gaat om gebieden waar bewoners of dieren wonen of verblijven die minder zelfredzaam zijn en niet de keuze hebben om de vuurwerkoverlast die zij ervaren te ontlopen. Zo’n gebied is bijvoorbeeld ook te vinden rondom het Dierenasiel in Almere.

Wisselende reacties

De regionale omroep meldt dat bewoners wisselend reageren. “Een rondgang in de buurt leert dat het verbod heel wisselend wordt ontvangen. Veel buurtbewoners begrijpen het en zijn zelf ook blij dat het met oud en nieuw rustig blijft. Anderen zien de noodzaak van het verbod niet in of vinden het vreemd dat de naastgelegen buurten wel vuurwerk mogen afsteken”, zo schrijft de omroep.

1Almere