50

Inwoners Flevoland ontvangen gemiddeld 4 kerstkaarten

Inwoners van de provincie Flevoland ontvangen gemiddeld 4,3 kerstkaarten via de post. Hiermee staat Flevoland landelijk gezien op de 8e plek, en daarmee in de middenmoot, van alle Nederlandse provincies. Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. De meeste kaarten in Flevoland worden bezorgd in het de gemeente Zeewolde. Hier kunnen de inwoners gemiddeld 5 kerstkaarten verwachten.

Almere

Niet alleen in Zeewolde worden veel kaarten via de post bezorgd. Ook inwoners van Dronten en Almere kunnen veel kaarten verwachten. Hoe zit het met de andere gemeenten?

  1. Zeewolde (met gemiddeld 5,0 kaarten per inwoner)
  2. Dronten (met gemiddeld 4,7 kaarten per inwoner)
  3. Almere (met gemiddeld 4,7 kaarten per inwoner)
  4. Lelystad (met gemiddeld 4,2 kaarten per inwoner)
  5. Noordoostpolder (met gemiddeld 3,8 kaarten per inwoner)
  6. Urk (met gemiddeld 2,0 kaarten per inwoner)

Opvallend is het lage aantal kerstkaarten in het traditionele Urk. Logische verklaring is de samenleving zeer hecht is en de kaarten niet via de post, maar gewoon aan huis worden afgegeven.

De meeste kaarten in Nederland worden overigens bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

Gemiddelde

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Flevoland met 4,3 kerstkaarten een iets lager aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bron

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Dit vind je misschien ook interessant