57

Weekoverzicht: Meer straatroven, hackend kandidaat-raadslid en nominaties

Benieuwd naar wat er deze week gebeurde in Almere? Wij hebben het belangrijkste voor je op een rij gezet.

Foto van de week

Loco-burgemeester Lindenbergh speldt de versierselen behorende bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau op bij Almeerder Henk Mathlener. (Fotografie Feenstra).

Meer straatroven

Volgens de eerste rapportage van het Actieplan Veiligheid 2019-2022 neemt het aantal straatroven in Almere toe. In de eerste zes maanden van 2019 werden er 41 straatroven gepleegd. Dat zijn er negen meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Meer straatroven in Almere

Aanrijding

Op de Grote Vaartweg zijn twee automobilisten gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde vanochtend. Het is onduidelijk waarom de voertuigen met elkaar in botsing zijn gekomen.

Aanrijding op Grote Vaartweg

Lintje

Almeerder Henk Mathlener heeft afgelopen weekend uit handen van loco-burgemeester Julius Lindenbergh een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij kreeg die onderscheiding vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere (SRZA) en voor KWF Kankerbestrijding. De versierselen behorende bij de Koninklijke onderscheiding werden bij de heer Mathlener opgespeld bij de viering van het veertigjarig jubileum van de SRZA. De heer Mathlener is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje – Nassau.

Henk Mathlener krijgt lintje

Ruzie

Dinsdagnacht heeft een man de gevel van een woning geramd met een auto. Dat meldde de politie. Het incident vond plaats op de Vrijmark in Almere Haven.

Man rijdt huis binnen na ruzie

Hacker

Mitchell van der K. krijgt mogelijk drie jaar cel vanwege diefstal van foto’s en video’s van tientallen vrouwen. De Kandidaat-raadslid voor de VVD in Almere zou de foto’s en video’s hebben gestolen door onder meer iCloud en Google-accounts te hacken. Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar cel geëist. Vandaag staat Van der K. opnieuw voor de rechter.

Kandidaat-raadslid krijgt mogelijk drie jaar cel vanwege hack

Somalisch gezin

De gemeente Almere betaalt nog tot en met volgende week woensdag de hotelkosten voor een Nederlands-Somalisch gezin. Het gezin met vier jonge kinderen vluchtte in juli uit Engeland terug naar Nederland. De vader was daarvoor in Birmingham maandenlang ernstig bedreigd, omdat hij in een ruzie tussen drugsbendes was beland.

Gemeente stopt geld aan Somalisch gezin in Almere

Nominaties

De gemeente Almere heeft drie vrijwilligersinitiatieven een prijs van 250 euro gegeven. Gemeenten mogen voor de verkiezing in maart 2020 één individuele persoon en drie lokale initiatieven voordragen. Een jury heeft de Almeerse genomineerden geselecteerd. Zij kozen voor mevrouw Dora Norbart en voor de vrijwilligersgroepen van Stad & Natuur, buurtcentrum Meenten en Grienden en het hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk. De jury en wethouder Roelie Bosch zetten de vrijwilligers in het zonnetje.

Almere nomineert lokale vrijwilligers voor landelijke prijzen

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant