54

Stichting AAP brengt verwaarloosde tijgers naar Spanje

De verwaarloosde tijgers die door Stichting AAP opgevangen worden, zijn gezond en wel aangekomen in Spanje. Eergisteren zijn de tijgers aangekomen in de Spaanse vestiging van Stichting AAP. Een maand geleden werden de negen ernstig verzwakte tijgers en één overleden dier in gruwelijke omstandigheden aangetroffen in een paardentrailer aan de Poolse grens.

Quarantaine

Na een eerste maand in quarantaine krijgen de vijf tijgers toegang tot enorme buitenverblijven te midden van de Spaanse heuvels. De vier resterende dieren blijven in Poolse dierentuinen.

Geweldig werk

AAP-directeur David van Gennep begeleidde het transport van Poznań naar Primadomus in het Spaanse Villena. De directeur vertelt erover op de website van Stichting AAP: “Als je weet wat deze dieren hebben moeten doorstaan, in die veel te kleine kooien en kratten, zonder goed eten en drinken, zou je ze het liefst nooit meer vervoeren. Maar het moest nog een keer. Onze partner Poznań Zoo heeft geweldig werk gedaan als noodopvang, maar ze konden daar niet blijven. Gelukkig hebben we in Primadomus plek voor dit soort noodgevallen. Merida, Aqua, Toph, Softi en Sanson zijn op een prachtige plek nu en we hebben er alles aan gedaan om het transport zo snel, comfortabel en soepel mogelijk te laten verlopen. Voor dit transport is zelfs extra verwarming in de gespecialiseerde transportwagen gebouwd.”

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant