64

Low Food opent Low Food Lab in Almere

Sinds deze week is het Low Food Lab van start gegaan. Het Lab is een open-source platform dat onderzoekt hoe de culinaire wereld oplossingen kan bieden voor maatschappelijke uitdagingen in ons voedselsysteem. Chefs, boeren, voedselproducenten en wetenschappers gaan op zoek naar het potentieel van nieuwe, vergeten, nog niet onderzochte en ondergewaardeerde producten in Nederland.

Start

Het Lab gaat voor de periode 2020-2022 aan de slag. Het Low Food Lab krijgt ook een plaats tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. De Flevo Campus werkt mee aan het project. Op de Stadsboerderij in Almere zijn de eerste ideeën verzameld.

Low Food

Low Food is een beweging die is opgezet door Joris Bijdendijk, Samuel Levie en Joris Lohman. Tijdens de lancering werd op de Stadsboerderij Almere een lunch verzorgd door chefs Emile van der Staak, Guillaume de Beer, Merijn van Berlo, Vanja van der Leeden, Nadia Zerouali, bakker Alice de Boer en jager-verzamelaar Ellen Mookhoek.

Meer over het Low Food Lab vind je in een artikel van Misset Horeca.

Foto

Logo Flevo Campus. De Flevo Campus werkt mee aan het project.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant