64

Flevoziekenhuis in top 10 best gewaardeerde ziekenhuizen

Het Flevoziekenhuis in Almere staat in de top 10 van de ZorgkaartNederland Top 2019 met best gewaardeerde ziekenhuizen. ZorgkaartNederland Top 2019 is een lijst van de Patiëntenfederatie Nederland. Alle ziekenhuizen en klinieken die in 2019 meer dan honderd waarderingen behaalden op ZorgkaartNederland zijn beoordeeld. Bij verpleeghuizen volstonden dertig of meer waarderingen om mee te kunnen doen.

De tien beste

  1. Streekziekenhuis Koningin Beatrix /Winterswijk
  2. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis / Dirksland
  3. Flevoziekenhuis Almere / Almere
  4. Rode Kruis Ziekenhuis / Beverwijk
  5. Deventer Ziekenhuis / Deventer
  6. Sint Maartenskliniek / Nijmegen
  7. Maasziekenhuis Pantein / Boxmeer
  8. Catharina Ziekenhuis Eindhoven /Eindhoven
  9. BovenIJ Ziekenhuis / Amsterdam
  10. Meander Medisch Centrum / Amersfoort

De lijst

“Iedereen die een ziekenhuis of kliniek waardeert op ZorgkaartNederland moet voor zeven zaken een cijfer geven. Bijvoorbeeld over het nakomen van afspraken, de behandeling of het luisteren naar de patiënt”, meldt ZorgkaartNederland. “Ook wordt aan de patiënt gevraagd of hij de instelling zou aanbevelen aan anderen. Voor verpleeghuizen moet de patiënt zes vragen beantwoorden en aangeven of hij het verpleeghuis aanbeveelt. Aan de hand van de waarderingen is uitgerekend wie er over 2019 het best gewaardeerd werden door hun patiënten en cliënten”.

ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg en bestaat nu 10 jaar. Er staan meer dan 750.000 waarderingen online.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant