50

Kandidaat-raadslid krijgt mogelijk drie jaar cel vanwege hack

Mitchell van der K. krijgt mogelijk drie jaar cel vanwege diefstal van foto’s en video’s van tientallen vrouwen. De Kandidaat-raadslid voor de VVD in Almere zou de foto’s en video’s hebben gestolen door onder meer iCloud en Google-accounts te hacken. Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar cel geëist. Vandaag staat Van der K. opnieuw voor de rechter.

Bekentenis

De Almeerse Mitchell van der K. zou ook de computer van zijn minderjarige nichtje Joëlle Cheyenne hebben gehackt. Van der K. zou bij Joëlle Cheyenne hebben opgebiecht dat hij haar computer hackte en haar jarenlang volgde. “Mitchell zei dat hij niet alleen handelde”, zegt Joëlle tegen RTL Nieuws. “Hij werd door een anoniem persoon bedreigd om anderen te hacken.” Joëlle wil zijn verhaal graag geloven, maar twijfelt er wel aan. De politie heeft het huis van Van der K. doorzocht en vond de naaktfoto’s.

VVD

Van der K. zou voor de VVD plaatsnemen in de gemeenteraad. De VVD heeft Mitchell van der K. uit de partij gezet vanwege het nieuws over het hacken van meerder vrouwen. Hij zou namelijk ook, door middel van zijn hacks naaktfoto’s en filmpjes hebben van vlogster Laura Ponticorvo en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo.

Foto

Mitchel van der K. kandidaat VVD-raadslid in De Telegraaf. Bron: Screenshot Telegraaf.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant