53

Henk Mathlener krijgt lintje

Almeerder Henk Mathlener heeft afgelopen weekend uit handen van loco-burgemeester Julius Lindenbergh een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij kreeg die onderscheiding vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere (SRZA) en voor KWF Kankerbestrijding. De versierselen behorende bij de Koninklijke onderscheiding werden bij de heer Mathlener opgespeld bij de viering van het veertigjarig jubileum van de SRZA. De heer Mathlener is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje – Nassau.

Diverse functies

Mathlener, werkzaam in het Almeerse onderwijs, heeft zich ruim 38 jaar verdienstelijk gemaakt in diverse functies bij de SRZA. Dat varieerde van de aansturing van de vrijwilligers tot de organisatie van de competitie. Loco-burgemeester Lindenbergh: ‘Ik laat even bezinken hoe dat is, 38 jaar lang, dag in dag uit, belangeloze inzet voor het sportplezier van ruim 2200 Almeerse zaalvoetballers, 180 teams. Een enorme verdienste.

KWF

Daarnaast maakt Mathlener zich al vele jaren verdienstelijk als collectant voor KWF Kankerbestrijding. Lindenbergh: ’Meer dan vijfentwintig jaar door weer en wind langs de deuren. Met vriendelijke vasthoudendheid heeft de heer Mathlener zo jaarlijks een mooie bijdrage bij elkaar gecollecteerd. Ons past dank voor al die onbaatzuchtige inzet, daarom is deze onderscheiding zo verdiend.

Foto

Loco-burgemeester Lindenbergh speldt de versierselen behorende bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau op bij Almeerder Henk Mathlener. (Fotografie Feenstra).

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant