161

De Wegwijzer 25 jaar: van boekenwinkel tot geliefde kerkgemeenschap

Het is het meest gelezen boek ter wereld: de bijbel. Een boek dat uiteraard ook verkocht werd in de Christelijke boekhandel De Wegwijzer in Almere. Afgelopen zondag was het precies 25 jaar geleden dat de winkel haar deuren opende. Precies 25 jaar later is het een kerkgemeenschap. De Wegwijzer verkoopt niet alleen bijbels, maar legt ook uit wat de bijbel bedoelt.

Ingewikkeld

Soms kan de bijbel best ingewikkeld zijn. Almeerse kopers kwamen daar ongeveer 25 jaar geleden ook achter. Zij wilden het boek wel kopen, maar wisten niet wat er precies in staat en hoe het opgevat moest worden. Zo ontstond de eerste bijbelcursus.

Jaren daarna groeide dat weer uit tot een kerkgemeenschap. Honderden mensen bezoeken wekelijks de kerkdiensten van De Wegwijzer in Almere Buiten.

Feest

Afgelopen zaterdag en zondag was het groot feest. Het ontstaan van De Wegwijzer werd gevierd. Zondag was het namelijk precies 25 jaar geleden dat De Wegwijzer de deuren opende. Op zaterdag was er een jazzcafé met muzikant Delbert Bernabela, werden er heerlijke hapjes geserveerd en werd er teruggeblikt op 25 jaar De Wegwijzer.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant