54

Meer straatroven in Almere

Volgens de eerste rapportage van het Actieplan Veiligheid 2019-2022 neemt het aantal straatroven in Almere toe. In de eerste zes maanden van 2019 werden er 41 straatroven gepleegd. Dat zijn er negen meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Jonge verdachten

Uit de rapportage blijkt ook dat er meer jonge verdachten zijn. De politie meldt dat het ging om 1043 verdachten in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar.

VVD

De VVD maakt zich al langer zorgen over de toename van criminaliteit. De partij stelde vragen aan het college. De VVD wilde onder andere weten of er wel voldoende mankracht is om straatroven en overvallen aan te pakken.

Weerwind

Burgemeester Franc Weerwind liet vorige week al weten dat hij zich zorgen maakt om de politiecapaciteit. Er is een tekort aan personeel. Burgemeester Franc Weerwind riep daarom minister Grapperhaus op om met structureel geld voor de politie te komen.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant