54

Weekoverzicht: sportief parklandschap, arrestaties en PVV

In het weekoverzicht lees je de belangrijkste berichten van de week. Een selectie van het Almeerse nieuws dat je niet mag missen.

Foto van de week

Het ‘visitekaartje’ van Almere. De voortuin als ‘sportief parklandschap’. Bron: Gemeente Almere.

Brand door vuurwerk

Zondagmiddag heeft de brandweer een gevelbrand geblust bij een flat in het centrum. De brand was ontstaan door het afsteken van vuurwerk. Bewoners roken een branderige lucht en alarmeerden de politie en brandweer.

Brand bij flat door vuurwerk

Vals geld

Bij een controle heeft de politie een bestuurder betrapt op het bezit van vals geld. Het ging om tientallen valse briefjes van vijftig euro.

Politie betrapt man met vals geld

Arrestaties

Dinsdagochtend zijn met toestemming van de officier van justitie vier mannen aangehouden die verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie. Dat meldde de politie. De mannen zouden zich onder meer bezig houden met de grootschalige productie en handel in synthetische drugs.

Arrestatie in Almere na onderzoek naar criminele drugsorganisatie

Trainer weg bij Almere City FC

Robert Molenaar vertrekt per direct bij Almere City FC. Dat meldde de club deze week via haar website. De trainer is ontslagen.

Michele Santoni weg bij Almere City FC

Cel geëist

De rechtbank heeft tegen zes verdachten uit Almere, Diemen en Enschede celstraffen tot 4,5 jaar geëist. De zes worden verdacht van het voorbereiden en uitvoeren van een overval op een drugsbaas. De verdachten werden op heterdaad betrapt bij vliegveld Hoogeveen.

Cel geëist tegen verdachten van verijdelde overval

De voortuin van Almere

Almeerders hebben meegedacht over hoe Almere van De Voortuin het visitekaartje voor de hele stad kan maken. Het resultaat is een plan voor ontwikkeling van De Voortuin in Almere Poort gericht op een groene invulling met voorzieningen voor vrije tijd, sport en gezondheid. Het is de bedoeling om het geheel een uitstraling van een ‘sportief parklandschap’ te geven. Circa 20 dagen per jaar gaat hier geparkeerd worden voor evenementen op het evenementenstrand.

‘Ontwikkel De Voortuin naar sportief parklandschap’

PVV

Veel nieuws van de PVV deze week. Almeerder Chris Jansen komt voor de PVV in de Tweede Kamer. Dat werd dinsdagochtend bekend gemaakt door fractievoorzitter Geert Wilders.

Almeerder Chris Jansen voor PVV in Tweede Kamer

De PVV zal definitief niet in een nieuwe coalitie zitten binnen het college. Dat heeft VVD’er Ulysse Ellian gisteravond bekend gemaakt. Tijdens de Politieke Markt werd de voortgang besproken van de coalitieonderhandelingen. Op 14 november viel het college van burgemeester en wethouders. Het vertrouwen in de PvdA werd door de VVD, ChristenUnie en D66 opgezegd. De PvdA trok daarop wethouder Jerzy Soetekouw terug uit het college.

Storing parkeergarages

Vrijdagmiddag zijn de parkeergarages in Almere getroffen door een storing. De slagbomen en rolluiken gingen niet omhoog. Ook werkte de intercom niet. Inmiddels is de storing verholpen. Vanwege Black Friday is het drukker dan normaal in het centrum. Niet het meest handige moment voor een storing dus. De politie riep daarom op om niet met de auto naar het centrum te komen.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant