56

Winnaars Kinderlintje 2019 bekend

Vandaag heeft burgemeester Franc Weerwind de Kinderlintjes en Almeerse Keien 2019 uitgereikt. De Almeerse Kei is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die een lintje verdienen, omdat ze zich op een speciale manier hebben ingezet voor iemand anders of voor de stad Almere.

Uitreiking

De feestelijke uitreiking was tussen 15.30 en 17.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis van Almere. Dit jaar werden er zeven Almeerse Keien uitgereikt.

Leerlingenraad

Naast de Almeerse Kei wordt ook de medaille Keigoed Gedaan uitgereikt aan een leerlingraad. Dit om een onderscheid te maken tussen kinderen die op eigen initiatief iets hebben gedaan en een groep kinderen die elkaar ondersteunen. Wel altijd met hetzelfde doel: omdat ze iets voor de maatschappij willen betekenen.

Winnaars

Op de website almeersekei.almere.nl is te zien wie er genomineerd waren. Als klap op de vuurpijl kon er door iedereen gestemd worden op de kandidaten voor de publieksprijs. De publieksprijs is een extra prijs naast het ontvangen van een Almeerse Kei, ook deze werd vanmiddag uitgereikt.

Meer informatie en de winnaars vind je op de website van de Almeerse Kei.

Foto

Burgemeester Weerwind. Foto: Eigen bron.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant