52

Dagoverzicht: Storing parkeergarages, Hudson’s Bay en PVV

Benieuwd naar wat er gebeurt in jouw buurt? Bekijk hieronder een selectie van interessante nieuwtjes uit Almere.

Storing parkeergarages

Aan het eind van de middag zijn de parkeergarages in Almere getroffen door een storing. De slagbomen en rolluiken gingen niet omhoog. Ook werkte de intercom niet. Inmiddels is de storing verholpen. Vanwege Black Friday is het drukker dan normaal in het centrum. Niet het meest handige moment voor een storing dus. De politie riep daarom op om niet met de auto naar het centrum te komen.

Gewonde op Spoordreef

Vrijdagmiddag is een automobilist gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De auto van de bestuurder raakte van de weg. De oorzaak is niet bekend. De brandweer moest er aan te pas komen om de automobilist uit de auto te halen. De auto werd opengeknipt. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht.

PVV niet in coalitie

De PVV zal definitief niet in een nieuwe coalitie zitten binnen het college. Dat heeft VVD’er Ulysse Ellian gisteravond bekend gemaakt. Tijdens de Politieke Markt werd de voortgang besproken van de coalitieonderhandelingen. Op 14 november viel het college van burgemeester en wethouders. Het vertrouwen in de PvdA werd door de VVD, ChristenUnie en D66 opgezegd. De PvdA trok daarop wethouder Jerzy Soetekouw terug uit het college.

VVD Ulysse Ellian liet naast een update over de onderhandelingen ook horen wat hij vindt van de Almeerse politiek. Hij noemt de raad ‘onervaren’ en hij vindt dat het college weinig ‘zichtbaar en daadkrachtig’ is. Volgens hem heeft het ambtelijke apparaat teveel invloed.

Hudson’s Bay bijna failliet?

De Almeerse vestiging van Hudson’s Bay heeft uitstel van betaling aangevraagd. Vanwege een gerechtelijke uitspraak kan de onderneming zijn crediteuren niet langer “gelijkelijk behandelen”. Dat meldt het bedrijf in een verklaring. Tot het eind van het jaar blijven de winkels open. Daarna vertrekt het Canadese bedrijf uit Nederland. Ook de andere 14 vestigingen zullen dan gesloten worden.

Oproep burgemeester

Burgemeester Franc Weerwind roept minister Grapperhaus op om met structureel geld voor de politie te komen. Weerwind maakt zich zorgen over de politiecapaciteit. Er is een tekort aan personeel. Weerwind geeft aan niet de enige te zijn die zich zorgen maakt. Ook zijn collega burgemeesters hebben zorgen over de politiecapaciteit: “We zien heel veel dienders die hun best doen voor de samenleving, maar we merken ook dat de hoeveelheid werk enorm is, en dat het aantal dienders daarvoor te weinig is”.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant