77

21 december: Midwinterfeest in Almere

Op de kortste dag van het jaar wordt ook in Almere het midwinterfeest gevierd. Op die dag wordt een officiële start gemaakt met het winterseizoen.

Midwinter centrum

“Restaurantplein Belfort wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot IJsplein met verschillende ijs- en vorstgerelateerde activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld ijssculpturen en Elsa en Olaf uit de populaire film Frozen komen op bezoek. Het Forum wordt een Vuurplein waar vlammende verrassingen als vuurdraken en marshmallows roosteren op het programma staan. Het feest wordt afgesloten met een Parade en een optreden van zangeres Maan”, zo schrijft de organisatie van het Midwinterfeest.

Het feest op Restaurantplein Belfort en het Forum start om 12.00 uur.

Parade

Om 18.30 uur start die avond een feestelijke parade. De parade begint op het Forum. Vuurmeesters en pretvormers luiden hiermee op vrolijke wijze de midwinternacht in. De parade duurt tot 19.30 uur en wordt afgesloten door een optreden van Maan.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant