54

Overzicht: bladkorven, buurtschappen en rood licht

Benieuwd wat er in Almere gebeurt? Bekijk hieronder een overzicht van enkele opvallende nieuwtjes uit jouw buurt.

Bladkorven

Vanaf maandag 9 december worden de bladkorven in Almere weer weggehaald. Op verschillende locaties stonden vanaf het voorjaar bladkorven in de wijken. Er is volgens de gemeente goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bladeren en snoeiafval in de korven te doen. In de periode die nu volgt, van half december tot half april, wordt relatief weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om snoeiafval op te laten halen. Snoeiafval kan nu naar het recyclingperron worden gebracht.

Nobelhorst krijgt tweede school

Na een lange voorbereidingstijd start in december de bouw van de ecologische basisschool de Verwondering. De tweede basisschool van Nobelhorst. Om de bouw voorspoedig en vooral veilig te laten verlopen worden er een aantal maatregelen genomen. Het bouwterrein van de Verwondering wordt ontsloten via een nu al aanwezige bouwstraat ten zuiden van het Sterrenrijk.

Buurtschappen

De gemeente wil ook in de toekomst buurtschappen in Nobelhorst blijven ondersteunen. Volgens de gemeente moet er zelfs een vierde buurtschap bij komen. De evaluatie is gestart met een bewonersonderzoek begin dit jaar. Het onderzoek moest onder andere in kaart brengen in hoeverre huidige bewoners het bestaan van buurtschappen waarderen en of deze manier van werken overeenkomt met hun verwachtingen. De resultaten geven aanleiding genoeg om ook in de volgende fasen te kiezen voor een buurtschap en de statuten die bij de buurtschappen horen niet te wijzigen.

Bussen Keolis door rood licht

Bussen van vervoersmaatschappij Keolis in Almere rijden vaak door rood. Dat meldden diversen ooggetuigen aan de regionale omroep. Op verschillende foto’s en filmpjes die inwoners hebben gemaakt, is ook te zien dat kleine voertuigen van Keolis het rood licht negeren. Volgens het busbedrijf is dit niet de bedoeling. Niet iedereen is volgens Keolis op de hoogte van de instructies. Volgens het busbedrijf kan het ook zijn dat de instructies niet worden opgevolgd.

Ongeluk op Hogering

Op de Hogering is een auto op een stilstaande auto gebotst. Het ongeluk gebeurde woensdagavond rond 20.00 uur. De Hogering richting Amsterdam was een afgesloten vanwege hulpverlening en bergingswerkzaamheden. Hoe het met de inzittende is, is niet bekend gemaakt. Wel is de inzittende naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto

Skyline van Almere Centrum. Foto door: Nulzesendertig.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant