76

Cel geëist tegen verdachten van verijdelde overval

De rechtbank heeft tegen zes verdachten uit Almere, Diemen en Enschede celstraffen tot 4,5 jaar geëist. De zes worden verdacht van het voorbereiden en uitvoeren van een overval op een drugsbaas. De verdachten werden op heterdaad betrapt bij vliegveld Hoogeveen.

Poolcentrum

De 29-jarige Almeerse verdachte handelde in vuurwapens. De politie kreeg anonieme tips en ging undercover. Zij bezochten onder andere het poolcentrum waar de man actief was. De man leverde een wapen en politie-uniformen aan de undercover agenten. De politie wist de man zover te krijgen om daadwerkelijk een overval in politie-uniform te plegen. Daarbij was ook een tweede Almeerder van 29 jaar actief.

Undercover

Vrijdag wordt de uitspraak in de zaak verwacht. Volgens de verdachten heeft de politie hen uitgelokt en ze op het idee gebracht om een overval te plegen. De undercover-agenten hebben namelijk de opdracht gegeven voor de overval. Toch vindt het Openbaar Ministerie dat de agenten juist hebben gehandeld. De verdachte uit Almere werd namelijk al verdacht van wapenhandel, heling van politie-uniformen en het plegen van roofovervallen. De andere verdachten hielpen de man daarbij.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant