62

Jantje Beton start aanmelding collecteweek

Sinds dinsdag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Jaarlijks doen ook Almeerse organisaties mee aan de actie. De verwachting is dat er ook voor 2020 veel aanmeldingen binnen zullen komen uit Almere.

Inzameling

Van maandag 2 t/m zaterdag 7 maart 2020 gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren. Ook de Almeerse deuren worden aangedaan. De vrijwilligers komen langs om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. Vijftig procent van de opbrengst is voor de eigen club en de andere helft is voor Jantje Beton. “Niet alleen Scouting groepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte; ook speeltuinen en organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen kunnen meedoen”, zo meldt het goede doel.

Digitaal

Komend jaar is het mogelijk om digitaal te doneren. “Staan collectanten voor een gesloten deur, dan kunnen zij het niet-thuis-kaartje achterlaten. Hiermee kan er alsnog een online donatie voor de club worden gedaan. Bovendien kunnen deelnemers aan de collecte naast huis-aan-huis collecteren ook een online collectebus inzetten om de opbrengsten te verhogen. Collecteren met een online collectebus kan gewoon thuis vanaf de bank. De bus is in een paar klikken aan te maken. Leden, vrienden en familie van collecterende leden kunnen ook helpen door vanaf 10 februari een online collectebus aan te maken. De collectebus is makkelijk te delen via social media. Op deze manier kan iedereen in de buurt of verder weg helpen de club rijk te maken”.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant