62

‘Ontwikkel De Voortuin naar sportief parklandschap’

Almeerders hebben meegedacht over hoe Almere van De Voortuin het visitekaartje voor de hele stad kan maken. Het resultaat is een plan voor ontwikkeling van De Voortuin in Almere Poort gericht op een groene invulling met voorzieningen voor vrije tijd, sport en gezondheid. Het is de bedoeling om het geheel een uitstraling van een ‘sportief parklandschap’ te geven. Circa 20 dagen per jaar gaat hier geparkeerd worden voor evenementen op het evenementenstrand.

Groen en gezond

Het college stelt aan de gemeenteraad voor om op basis van de samen met inwoners vormgegeven visie aan de slag te gaan. Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Maaike Veeningen: “Almere werkt aan een groene en gezonde stad en dit gebied kan hier een mooi visitekaartje vormen. Samen met inwoners hebben we aan de visie gewerkt. Ook bij de uitwerking willen wij met ondernemers en initiatiefnemers het gebied verder vormgeven.”

Verbinding

In het gebied is naast ruimte voor initiatieven en bedrijvigheid ook plek voor een landmark opgenomen gelegen aan de A6. Het geheel moet een parkachtige uitstraling krijgen. Het gebied is met 22 hectare natuurgebied van Staatsbosbeheer tevens onderdeel van de natuurverbinding tussen het Kromslootpark en De Noorderplassen.

Dit vind je misschien ook interessant