58

Weekoverzicht: Vandalisme, sporters en strandfestival

Wat gebeurde er deze week in jouw buurt? Bekijk hieronder het weekoverzicht met nieuws uit Almere.

Foto van de week

Een grote speelgoedzaak gaat onder andere in Almere geld ophalen voor Jantje Beton. Bron: Foto aangeleverd door Jantje Beton.

Luierpark

Opnieuw vandalisme in het Luierpark. Zondag werd er brand gesticht en zijn er houten palen uit de grond getrokken. Dat meldde Tineke Ras van Het Luierpark.

Opnieuw vandalisme bij Luierpark

Actie in het ziekenhuis

Woensdag werd er actie gevoerd in het Flevoziekenhuis. Er werden zondagsdiensten gedraaid op diverse afdelingen. Deze zondagsdienst was onderdeel van landelijke acties van een deel van de medewerkers in ziekenhuizen. Ook in veel andere ziekenhuizen werd op dezelfde dag actie gevoerd.

Vakbond: ‘Personeel Flevoziekenhuis ontmoedigd om actie te voeren’

Sport en nominaties

Tot en met 24 november aanstaande kunnen Almeerders hun favoriete sporters, sportploegen en coaches nomineren voor de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Dit keer kunnen Almeerders ook nominaties aandragen voor de categorie Almeerse Club van het jaar. Ook de categorie Almeerse Sportheld van het jaar is nieuw.

Gemeente opent nominatieronde Almeerse Sportverkiezingen

KAF

Kunstlinie-directeur Adriana Strating heeft aangekondigd dat Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) een nieuwe naam en identiteit krijgt. Het plan is om van de kunstlinie een culturele huiskamer te maken. Strating wil een brede programmering. Naast comedy en cabaret moet er ook plaats komen voor klassieke muziek, jazz- of wereldmuziek. De nieuwe KAF wordt volgens Strating een ontmoetingsplek, geen buurthuis of evenementencentrum, maar iets er tussenin.

Trotse PvdA

Pvda-fractievoorzitter Ruud de Jonge is trots op wat de PvdA Almere in de afgelopen tijd heeft bereikt. Dat liet hij deze week weten. Een opvallende uitspraak, omdat de PvdA vorige week werd gedwongen het college van burgemeester en wethouders te verlaten.

PvdA: Trots op resultaten als coalitiepartij

Dood zusje

Een 18-jarige jongen uit Almere wordt door de officier van justitie verantwoordelijk gehouden voor de dood van zijn 14-jarige zusje. In augustus 2017 zat de verdachte met zijn zusje op zijn kamer in hun ouderlijk huis in Almere. Hij speelde met een pistool. Het wapen ging plotseling af.

Almeerse jongen verantwoordelijk voor dood zusje

Betere dienstregeling

De buslijnen op busstation ‘t Oor zullen vanaf 15 december beter op elkaar aansluiten. Vanaf 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Vervoersbedrijf Keolis laat bussen op elkaar wachten in de spits. Hierdoor ontstaat een betere overstap voor reizigers. Dit heeft ook een positief effect op de overstap van Haven naar Gooisekant.

Keolis verbetert overstappen op busstation ‘t Oor

Strandfestival

De organisatie van strandfestival ZAND heeft een deel van de line-up bekend gemaakt voor 2020. Op de artiestenlijst staan onder andere Krezip, Kensington, Snelle en Kraantje Pappie.

Strandfestival ZAND maakt deel line-up bekend

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant