61

Een weekend vol NK Baton Twirling

Dit weekend vinden de voorrondes plaats van het NK Baton Twirling. In het Topsportcentrum in Poort zal dit weekend de sport flink beoefend worden. Twirlen is een sport waarbij je de stok of baton gebruikt voor oefeningen op muziek. Een hoog plafond komt daarbij goed van pas. Het Topsportcentrum beschikt over zo’n hoog plafond. De Nederlandse Twirlbonden organiseren daarom graag wedstrijden in Almere.

Trainen

Leana Reijers is één van de sporters. Volgens haar is het belangrijk om goed te trainen. “Ik train twee keer per week een flink aantal uren. Je moet die baton heel veel uren in je handen hebben en je moet je lijf in orde houden”, vertelt Reijers aan de regionale omroep.

Wedstrijd

Dit weekend gaat het om de voorrondes van het WK. Op 11 en 12 januari 2020 vindt het Nederlands kampioenschap Baton Twirlen in Almere. Het wereldkampioenschap vindt plaats in Eindhoven en duurt van 8 tot en met 12 april.

Foto door:

Tulane Public Relations [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant