58

Dagoverzicht: Straatroven, onderhandelen en gebedshuizen

Benieuwd naar het belangrijkste nieuws van vandaag? We hebben een selectie voor je gemaakt.

Straatroven

Donderdagavond heeft de politie twee tieners opgepakt die verdacht worden van straatroven in Almere. De tieners komen uit Amsterdam. De verdachten hebben tijdens hun straatroven twee Almeerse jongeren bedreigd met een hamer. De slachtoffers moesten hun telefoons afstaan. De verdachten werden aangehouden op de Evenaar in Almere Buiten.

Coalitieonderhandelingen

Een week na de val van de coalitie in het college van burgemeester en wethouders, wordt er al druk onderhandeld. VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian zegt met iedereen te willen praten en is positief over de eerste gesprekken. De fractievoorzitter van de VVD wil weinig kwijt over de gesprekken. In de wandelgangen wordt gesproken over een coalitie met Leefbaar Almere en het CDA. Beide partijen hebben samen vijf zetels en kunnen het gat dat de PvdA achterliet goed opvullen.

Floriade

Wethouder Julius Lindenbergh denkt dat de Floriade met meer financiële tegenvallers te maken krijgt. Er zijn allerlei zaken die zorgen voor meer risico’s. Er zijn bijvoorbeeld geen sponsors uit het bedrijfsleven te vinden. Ook de strenge stikstofregels gooien roet in het eten. De Partij voor de Dieren en fractie Buyatui wilden donderdagavond een gesprek over de Floriade. De partijen maken zich zorgen, omdat de kosten hoog oplopen.

Gebedshuizen

De gemeente gaat een veiligheidsscan uitvoeren om te onderzoeken of er meer veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij gebedshuizen in Almere. Fractie Buyatui heeft vragen gesteld aan het college. De fractie maakt zich voornamelijk zorgen over de Joodse gemeenschap. Na antisemitische aanslagen van de afgelopen jaren in onder meer België, Frankrijk en Duitsland is de veiligheid mogelijk flink afgenomen. Om te kijken of er daadwerkelijk een risico is, wordt er binnenkort gestart met een veiligheidsscan.

Foto

Almere Buiten. Door: Nulzesendertig.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant