106

Keolis verbetert overstappen op busstation ‘t Oor

De buslijnen op busstation ‘t Oor zullen vanaf 15 december beter op elkaar aansluiten. Vanaf 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Vervoersbedrijf Keolis laat bussen op elkaar wachten in de spits. Hierdoor ontstaat een betere overstap voor reizigers. Dit heeft ook een positief effect op de overstap van Haven naar Gooisekant.

Minder bussen

Tegelijk gaan er op andere plekken in de stad minder bussen rijden. Lijn M3 is aanmerkelijk rustiger dan andere lijnen in de stad. Om die reden zullen er minder bussen rijden. De lijn wordt qua frequentie vergelijkbaar met lijn M6.

Langere bussen

Op lijn M4 en M7 zullen vaker 15 meter bussen rijden. De bedoeling is dat er op werkdagen alleen nog bussen van 15 meter rijden. Zowel de M4 en M7 zijn de drukste lijnen van Almere.

Logisch

R-net lijnen 327 en 328 vervoeren in de ochtend vooral reizigers uit Almere Haven richting ‘t Oor en Amsterdam. Volgens het vervoersbedrijf zitten er in de ochtend na de spits zeer weinig reizigers in de bus die de andere kant op reizen. De bussen rijden vanaf de nieuwe dienstregeling daarom niet meer de ronde door Almere Haven. Reizigers kunnen dan gebruikmaken van lijn M1. Daarnaast komt er ook meer duidelijkheid over de rijrichting van de M1. Met een pijlsymbool zal in en op de bus aangegeven worden welke kant de bus zijn ronde maakt.

Besparing

De wijzigingen in de dienstregeling zijn in overeenstemming met de gemeente Almere. Door de wijzigingen kan de gemeente besparen op de subsidie die verstrekt wordt voor het busvervoer. Het gaat om een besparing van ongeveer 3,5 procent in het aantal buskilometers. De gemeente heeft het plan om het uitgespaarde bedrag op een later moment in te zetten voor de uitbreiding van het vervoer.

Het nieuwe vervoerplan is inmiddels goedgekeurd door de gemeente.

Foto

Bussen van Keolis Allgo op busstation ‘t Oor in Almere Haven. Foto door: Nulzesendertig.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant