52

Almeerse jongen verantwoordelijk voor dood zusje

Een 20-jarige jongen uit Almere wordt door de officier van justitie verantwoordelijk gehouden voor de dood van zijn 14-jarige zusje. In augustus 2017 zat de verdachte met zijn zusje op zijn kamer in hun ouderlijk huis in Almere. Hij speelde met een pistool. Het wapen ging plotseling af.

Geen doodslag

Volgens de politie is er geen sprake van doodslag. Er is namelijk geen opzet in het spel. Wel is de jongen zeer onvoorzichtig geweest, aldus de politie. Tegen de jongen is negen maanden jeugddetentie geëist, waarvan 255 dagen voorwaardelijk.

Zwaar getroffen

De verdachte heeft het er zelf ook moeilijk mee. Hij heeft zijn zusje verloren en is door het drama zwaar getroffen. Toch vindt het Openbaar Ministerie het noodzakelijk om hem strafrechtelijk verantwoording af te laten leggen. Deskundigen hebben geadviseerd om hem volgens het jeugdstrafrecht te berechten.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant