63

Stelling: ‘Er moet een directe metroverbinding komen tussen Almere en Amsterdam’

Al jaren zijn er plannen om een openbaar vervoerlijn aan te leggen tussen Almere en Amsterdam. Tot nu toe is er nog altijd weinig gedaan met de plannen. Wat vind jij? Is het de hoogste tijd voor een directe metroverbinding tussen Almere en Amsterdam?

Stem mee

Laat je mening horen en stem op de poll hieronder. Laat ook eens een reactie achter onderaan deze pagina. Kijk vanaf vanmiddag 13.00 uur naar een nieuwe aflevering van 1Almere 1Moment. Dan hoor je wat ons panellid van dit thema vindt.

[democracy id=”31″]

IJmeerverbinding

Er is nog hoop: deze zomer werd bekend dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoek gaat doen naar de mogelijkheden. Het onderzoek gaat over de financieringsopties van de IJmeerverbinding. Wethouder Jan Hoek liet toen weten verheugd te zijn met de plannen van het ministerie. Volgens de wethouder bevestigt dit dat het Rijk met nieuwe energie werkt aan de verstedelijkingsopgave van Almere.

“Bij een volledige aanleg van de IJmeerlijn en bij de bouw van 25.000 woningen in Almere Pampus kent dit plan een positieve exploitatie”, zo liet ingenieursbureau Movares eerder weten in een presentatie. “De totale aanlegkosten van de brugvariant bedragen 2,2 miljard euro inclusief btw, de tunnelvariant kost 2,5 miljard euro. Deze bedragen liggen circa 50 procent lager dan die van het referentieontwerp”.

Lees ook eens:

Komt ie er wel of niet: de nieuwe IJmeerverbinding

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant