58

Het Overzicht: Tiny Church, straatrovers en mediawijs

Wat gebeurt er bij jou in de buurt? Bekijk hieronder een overzicht van de meest belangrijke nieuwtjes op dit moment.

Straatrovers

Sinds deze week waarschuwt Daltonschool Helen Parkhurst voor straatrovers. De straatrovers zijn volgens de school actief in diverse delen van Almere. Vorige week werd een leerlinge van de middelbare school overvallen. Zij moest haar laptop en portemonnee afstaan. De beroving vond plaats op het Spoorbaanpad bij Tussen de Vaarten en Almere Buiten. Het meisje werd beroofd door twee jongens die vroegen hoe laat het was. Toen het meisje afstapte, gingen de twee er vervolgens met haar rugzak vandoor.

Lees ook eens:

Almere City FC: ”Kom niet alleen naar de club”

Mediawijs

Tijdens de negende editie van MediaMasters heeft basisschool De Ontdekking de titel ‘Meest mediawijze klas van Flevoland’ ontvangen. Groep 6, 7 en 8 deden mee aan de negende editie. De leerlingen leerden hoe zij verstandig om moeten gaan met onder meer sociale media. Landelijk deden er ruim 200.000 leerlingen mee aan MediaMasters.

Meer geld voor een Tiny Church

Kerkgemeenschap De Schone Poort komt geld tekort voor de bouw van een Tiny Church. De kerk hoopt nog 7.000 euro bij elkaar te verzamelen. De bouw is al gestart, maar nu blijkt dat de prijs van bouwmaterialen is gestegen. Daarnaast heeft de gemeente aanvullende eisen gesteld aan de constructie. De Schone Poort hoopt op een bijdrage van Almeerders. Zij zijn een donatie-actie gestart. De kerkgemeenschap heeft leden van de Protestantse Gemeente Almere om een bijdrage gevraagd.

KAF krijgt nieuwe naam

Kunstlinie-directeur Adriana Strating heeft aangekondigd dat Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) een nieuwe naam en identiteit krijgt. Het plan is om van de kunstlinie een culturele huiskamer te maken. Strating wil een brede programmering. Naast comedy en cabaret moet er ook plaats komen voor klassieke muziek, jazz- of wereldmuziek. De nieuwe KAF wordt volgens Strating een ontmoetingsplek, geen buurthuis of evenementencentrum, maar iets er tussenin.

Aanhouding

De politie heeft twee minderjarige jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof. Dat meldt de politie.

“Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat een maaltijdbezorger door drie jongeren werd beroofd op de Markerkant”, schrijft de politie. “Agenten waren snel ter plaatse en hebben op basis van de signalementen twee jongens in de omgeving aangehouden. De jongens van 14 en 16 jaar oud zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ouders/verzorgers zijn op de hoogte gebracht. De politie gaat verder met het onderzoek naar de derde verdachte”.

Het is niet bekend of de twee straatrovers ook verantwoordelijk zijn voor de straatroof van de leerlinge van het Helen Parkhurst.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant